Het brouwen van bier in nog nooit zo populair geweest als daarvoor. Vooral in de tijd dat we noodgedwongen thuis moesten blijven, zochten veel mensen iets wat ze thuis konden doen. Bierbrouwen was er hier één van. Het leuke aan bierbrouwen, is dat het ontzettend laagdrempelig is en iedereen het eenvoudig thuis in zijn of haar eigen keuken kan doen. Zo heb je de mogelijkheid om thuis je eigen IPA, dubbel, tripel of quadrupel te brouwen. Zoals je ziet zijn er dus mogelijkheden genoeg. Dus is het altijd al een droom van je geweest om lekker je eigen biertje te brouwen? Dan is dit hét moment om dit te doen, hoe dit exact in z’n werk gaat, vertellen we je in dit artikel.

Bestel je bierbrouw pakket

De belangrijkste stap om je eigen bier te kunnen brouwen, is uiteraard het bestellen van een bierbrouw pakket. Afhankelijk van wat je voorkeur is, kun je eenvoudig bepalen voor welk type biertje je kiest. Nadat je weet wat je lekker vindt, is het een kwestie van bestellen en wordt je pakket vaak al de volgende dag bij je thuis geleverd. Wanneer je kiest voor een starterspakket, heb je helemaal niets anders nodig. Althans, alleen een grote pan van ongeveer 6 liter. De rest zit allemaal in het pakket dat je besteld. Dus maak snel je keuze, dan vertellen we je hieronder hoe het allemaal verder in z’n werk gaat.

Het brouwen van je favoriete bier

Nadat je het pakket hebt besteld en hebt ontvangen, kan het zelf bier brouwen beginnen. Voordat het zover is, is het goed eerst te kijken of je beschikt over een pan met een minimale inhoud van ongeveer 6 liter. Dit heb je namelijk nodig om je volledige brouwsel in te kunnen maken. Belangrijk is wel dat je absoluut niet twee pannen van 3 liter gebruikt, want dan kunnen de verhoudingen scheef zijn. Heb je zelf geen pan, vraag dan eens aan je ouders of grootouders. Zodra je een pan hebt, kan het brouwen beginnen!

Hoe lang duurt het brouwen van het bier?

Nadat je bent begonnen met het brouwen van je eigen bier, zal je op een gegeven moment tot de conclusie komen dat je niet verder kunt. Deze stap vergt namelijk de nodige tijd en is het gisten van het bier. Dit proces is vervelend genoeg ook niet te versnellen en is een natuurlijk proces waar je gewoon op zou moeten wachten. Houd er daarom dus ook rekening mee dat wanneer je je eigen bier gaat brouwen, dat het tussen de 2 en 4 weken kan duren voordat je bier volledig gerijpt is op de de fles en je deze ook daadwerkelijk kunt drinken.